EBD Group is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Joe Dillon

Your EBD Academy Faculty

Dillon Capital Strategies

8:30am - 9:00am 30 mins
Main agenda
Registration
9:00am - 9:15am 15 mins
Info
Main agenda
Your EBD Academy Faculty
  • Joe Dillon - President, Dillon Capital Strategies

Introduction to your EBD Academy Trainer, Joe Dillon who is Chief Executive Officer of BioPact and brings over two decades of medical industry experience to EBD Academy.

10:30am - 10:45am 15 mins
Main agenda
Morning break
10:45am - 12:00pm 75 mins
Info
Main agenda
Valuation methodologies, techniques and major factors
  • Choosing the proper valuation methodology to measure both risk and return
  • Learn how to properly use comparables
  • Examining key cash flow analysis variables
  • Estimating risk and incorporating it into valuations and deal structures
  • Discount rates and other key valuation model factors
  • Assessing why buyer’s and seller’s valuations of the same asset may differ dramatically
12:00pm - 1:00pm 60 mins
Main agenda
Networking Lunch
1:00pm - 2:00pm 60 mins
Info
Main agenda
Case study 1

Participants will be divided into groups with each group being assigned to either the “buy-side” or “sell-side” of the case. After reading their case, each group will be invited to share their evaluation of the subject technology during an open discussion session.

2:00pm - 3:00pm 60 mins
Info
Main agenda
Calculating the main value driver – commercial potential
  • Examine revenue forecasting models
    • Patient-based revenue forecasting
    • Market-based revenue forecasting
  • Discover how to reconcile patient and market based forecast outcomes
  • Sensitivity and scenario analysis
3:00pm - 3:15pm 15 mins
Main agenda
Afternoon break
3:15pm - 4:15pm 60 mins
Info
Main agenda
Deal and financial terms structuring
  • The “Art of the Deal”, a look at the softer side of deals
  • Value sharing considerations
  • Review of creative financial deal terms; beyond just up-fronts, milestones and royalties
  • Using inflection points in creative deal structuring
  • Dissection of an actual deal from start to finish, including the long-term outcome
4:15pm - 5:15pm 60 mins
Info
Main agenda
Case study 2

Participants will be divided into groups with each group being assigned to either the “buy-side” or “sell-side” of the case. After reading their case, each group will be invited to share their evaluation of the subject technology during an open discussion session.

5:15pm - 5:30pm 15 mins
Info
Main agenda
Closing discussion
  • Final Comments, Questions and Close