EBD Group is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Partnering Bootcamp and Welcome Reception - 2018
Show Filter
13:00 - 19:30 390 mins
Registration
Registration
more

Hotel Lobby (2F)

13:00 - 13:30 30 mins
Networking
Refreshments
more

K2 & K3 Foyer (1F)

14:00 - 14:10 10 mins
Partnering Bootcamp: How to do cross-border deals in China
Welcome
  • Speaker Greg B. Scott - Founder and Chairman, ChinaBio® Group
  • Speaker Christina Zhang, JD - Partner in Charge, Cooley LLP, Shanghai
more
14:10 - 15:10 60 mins
Partnering Bootcamp: How to do cross-border deals in China
Lessons learned in cross-border licensing deals
  • Moderator Christina Zhang, JD - Partner in Charge, Cooley LLP, Shanghai
  • Speaker Lila Hope, JD - Partner, Cooley LLP
  • Speaker Jonathan Wang - Senior VP and Head of Business Development, Zai Lab
  • Speaker Bing Yuan, PhD, MBA - Senior VP and Global Head of Corporate Development, CStone Pharmaceuticals
  • Speaker Tong Zhang, PhD - Managing Director, C-Bridge Capital Partners
more

Seasoned licensing professionals and attorneys will discuss the issues commonly encountered in cross-border licensing transactions and how to manage them, including  (i) how to negotiate the economics of the deal, (ii) how to strike the right balance for decision making rights between licensor and licensee, (iii) how to allocate risks (e.g., IP and product risks) between licensor and licensee, and (iv) how to manage the consequences of a license termination.

15:10 - 15:40 30 mins
Partnering Bootcamp: How to do cross-border deals in China
Networking Break
15:40 - 16:55 75 mins
Partnering Bootcamp: How to do cross-border deals in China
Stories from the trenches: How to successfully execute a cross-border M&A transaction
  • Moderator James Lu, JD - Partner, Cooley LLP, Shanghai
  • Speaker Robert Braithwaite - Co-Founder and CEO, Luqa Pharmaceuticals
  • Speaker Fei Li, MD, PhD, MBA - President and CEO, Hycor Biomedical
  • Speaker Rama Padmanabhan, JD - Partner, Cooley LLP, San Diego
  • Speaker Jean Pierre Wery, PhD - CEO, Crown Bioscience
more

Drawing on the experience and expertise of a group of seasoned dealmakers, this panel discusses the best practices for executing effective cross-border M&A transactions. Join us for a lively discussion of a range of topics covering acquirer and seller perspectives, including winning strategies and pitfalls to avoid in target identification, advisor selection, bidding and due diligence processes, deal structuring and realizing post-transaction synergies. Special consideration will be given to China specific deal terms and small company acquisitions. Panelists will talk about their own success stories and lessons learned and share tips to help your company have a competitive edge.

16:55 - 17:00 5 mins
Partnering Bootcamp: How to do cross-border deals in China
Closing Remarks
more
17:30 - 19:30 120 mins
Welcome Reception
ChinaBio® Partnering Forum Welcome Reception
more

Garden Patio (1F), Kempinski Hotel, Suzhou

All ChinaBio® Partnering Forum attendees and BayHelix members are cordially invited to join us for the Welcome Reception.