EBD Group is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Luke Timmerman

Food for Thought: What makes a serial entrepreneur tick and why are they so successful?

Timmerman Report

Douglas MacDougall

Biotech Startup Day pitch competition

MacDougall Biomedical Communications

7:30 am 7:30 am (0 mins)

Main agenda

Registration and Exhibition open

Level 4

7:30 am 10:30 am (180 mins)

Main agenda

Continental breakfast

Exhibition

10 am 10:15 am (15 mins)

Main agenda

Introduction

Provincetown

The startup toolkit will feature interactive discussions among executives and experts in their fields, outfitting your startup with the tools it needs to thrive.


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit to the online poll.

  • Speaker Imran Nasrullah - Director, Innovation Sourcing, Boehringer Ingelheim

10:15 am 10:30 am (15 mins)

Main agenda

Developing your story

Provincetown


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit using the online poll.

  • Speaker Hal Mackins - Senior Partner, Torch Communications

10:30 am 10:45 am (15 mins)

Main agenda

Protecting your IP

Provincetown


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit using the online poll.

  • Speaker Muna Abu-Shaar - Founder, Biospark Intellectual Property Law

10:50 am 11:20 am (30 mins)

Main agenda

How to value your startup

Provincetown


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit using the online poll.

  • Moderator Patrik Frei - Founder and CEO, Venture Valuation
  • Panelist Martin Heidecker - Director, Investment Manager, Boehringer Ingelheim Venture Fund
  • Panelist Brian Miller - CEO, Sentien Biotechnologies
  • Panelist Ryan Muldoon - CEO, PrEP Biopharm

11:20 am 11:35 am (15 mins)

Main agenda

Corporate governance: When to build a board and how to select your members

Provincetown


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit using the online poll.

  • Speaker Donna LaVoie - President and CEO, LaVoieHealthScience

11:45 am 12:15 pm (30 mins)

Main agenda

Maximizing your social media presence

Provincetown


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit using the online poll.

  • Moderator Luke Timmerman - Founder and Editor, Timmerman Report
  • Panelist Adam Feuerstein - Senior Columnist, TheStreet
  • Panelist Ryan McBride - Associate Director, Social Media, Novartis Institutes for BioMedical Research
  • Panelist Laura Strong - President and COO, Quintessence Biosciences

12:30 pm 1:30 pm (60 mins)

Main agenda

Food for Thought: What makes a serial entrepreneur tick and why are they so successful?

Salon G

Who are the top serial entrepreneurs in biotech? What kind of person does it take to enter a company at the beginning, or at a nascent stage of high ambiguity, and find a way to create value? Hear more about what makes these people tick, and what they do that has worked time and again.


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit using the online poll.

  • Moderator Luke Timmerman - Founder and Editor, Timmerman Report
  • Panelist Tillman Gerngross - Co-Founder and CEO, Adimab
  • Panelist Michael Gilman - Former CEO and Advisor, Padlock Therapeutics and Atlas Venture
  • Panelist Troy Wilson - President and CEO, Kura Oncology

1:45 pm 2:30 pm (45 mins)

Main agenda

Meet the buyside

Provincetown

Biotech is a large industry, renowned for its innovation, its startups, its ideas. Within such a creative space, investors see a lot of proposals coming across their desks. So what criteria do they use to sort the wheat from the chaff? What can companies do to make themselves stand out from the crowd? Attracting funding requires a lot of leg work, so how can companies make their approaches more efficient, effective and ultimately successful? Hear from potential investors and partners on their best tips for moving to the head of the pack.


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit using the online poll.

  • Moderator Steve Dickman - CEO, CBT Advisors
  • Panelist Steve Curtis - Bioscience Ventures, 2M
  • Panelist Brian Gallagher, Jr - Partner, SR One
  • Panelist Peter Parker - Co-Founder and Managing General Partner , LabCentral and BioInnovation Capital

2:30 pm 2:45 pm (15 mins)

Main agenda

Networking break

2:45 pm 5 pm (135 mins)

Main agenda

Biotech Startup Day pitch competition

Provincetown

Qualifying startup companies are invited to pitch their company to our top-notch panel of judges comprising BD execs, venture capitalists, and industry experts! Judges will determine the winner by the quality and effectiveness of the pitch.


Have feedback? Go to slido.com and enter event code BPA2016. Select the relevant session and submit using the online poll. 

  • Moderator Douglas MacDougall - President, MacDougall Biomedical Communications
  • Judge Peter Feinstein - Managing Director, BioVentures Investors
  • Judge Brian Gallagher, Jr - Partner, SR One
  • Judge Hakan Goker - Senior Investment Director, M Ventures
  • Judge Martin Heidecker - Director, Investment Manager, Boehringer Ingelheim Venture Fund
  • Judge Peter Kolchinsky - Managing Director and Portfolio Manager, RA Capital
  • Judge Darshana Zaveri - General Partner, Catalyst Health Ventures

5 pm 5:30 pm (30 mins)

Main agenda

Happy Hour

5:30 pm 8 pm (150 mins)

Main agenda

Networking Reception

Exhibition