EBD Group is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

07:45 07:45 (0 mins)

Main agenda

Registration and Exhibition opens

07:45 10:30 (165 mins)

Main agenda

Continental Breakfast

08:00 17:00 (540 mins)

Main agenda

One-to-one Meetings

08:00 08:30 (30 mins)

Main agenda

Break and Breathe

Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day.

Open to all. No prerequisites required. Standing and seated positions only.


09:00 10:00 (60 mins)

Main agenda

CROs and the Big Data promise

10:15 11:45 (90 mins)

Main agenda

Advancing precision medicine via novel digital solutions

In an era of precision medicine, massive amounts of structured and unstructured data are accumulated per patient. The amount of medical data is expected to double every 73 days by 2020. Big Data is becoming a major topic for the biopharma industry, despite a low level of digitization compared to other sectors. Adopting digital technologies is a prerequisite for gaining actionable insights from health and disease related data and to deliver on the promises of precision medicine. Global tech companies are investing heavily into novel ventures and initiatives and big pharma is scaling up their digitalization efforts. Smaller players such as start-ups and biotechs have limited resources and capabilities to implement novel digital solutions. However, they need to do so to advance and improve their R&D efforts.  The PERMIDES EU Project aims to accelerate the digitalization of biopharma SMEs via connecting them to suitable bioinformatics and IT partners and funding joint innovation projects. The session will discuss trends, challenges and opportunities associated with the digitalization of the biopharma value chain. Speakers with complementary backgrounds and expertise will share their insights and discuss with SMEs pitching their case studies and innovation projects facilitated via PERMIDES.

  • Moderator Jutta Heix - International Advisor, Oslo Cancer Cluster
  • Panelist Erwin Böttinger - Head, Digital Health Center, Professor for Digital Health, Hasso-Plattner-Institute GmbH and Universität Potsdam
  • Panelist Klaus Stoeckemann - Managing Partner, Peppermint VenturePartners
  • Panelist Gregg Talbert - Global Head, Strategic Partnering, Roche Partnering

12:00 13:00 (60 mins)

Main agenda

Digitization of chronic condition management

Life spans are increasing but so is the number of people living with conditions that require constant management outside of a hospital environment. From drug regimens to glucose monitoring, pain management to physical therapies, patients themselves are becoming more involved in their own treatment. Practioners and companies are developing ways to facilitate not only greater patient control over their own condition, but also tools and systems to manage chronic conditions effectively as well. This panel will explore some of these developments and the experience of the companies and organizations engaged in this space.

  • Moderator Tracy Mayne - Head, Medical Affairs Strategic Research, Purdue Pharma

09:00 12:00 (180 mins)

Main agenda

Company Presentations - August 4: Deadline to submit applications

Presenting at BIO-Europe is the most direct way to get your innovative asset or idea directly in front of real decision makers.

If you are interested in presenting, please apply here.

12:00 14:00 (120 mins)

Main agenda

Luncheon

15:00 16:00 (60 mins)

Main agenda

Closing Reception