EBD Group is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
07:45 - 16:30 525 mins
Info
Main Agenda
Registration and Exhibition Open

Registration Location: Level 0, Foyer A

Exhibition Location: Level 0, Hall A

Please note: The registration desk will be open all day.

07:45 - 09:00 75 mins
Info
Networking
Continental Breakfast

Level 0, Hall A

08:00 - 17:00 540 mins
Info
Partnering
One-to-one meetings

Level 0, Hall A

09:00 - 10:00 60 mins
Info
Spotlight on Microbiome
Gut instincts: Latest partnerships and collaboration models in microbiome
  • Moderator Philip Hemme - CEO, Labiotech.eu
  • Panelist Michel de Baar - Executive Director, Business Development, Europe, MSD
  • Panelist Isabelle de Cremoux - CEO and Managing Partner, Seventure Partners
  • Panelist Georges Rawadi - CEO, LNC Therapeutics

Level 1 Schubert 6

Gain insights to the different approaches and latest collaboration models taking shape in the Microbiome arena.  

09:00 - 10:00 60 mins
Info
Additional Program
HTA session/IGES: How does Europe set the price for a new drug?
  • Moderator Peter Braunhofer - Senior Expert, Value and Access Europe, IGES Group, Basel
  • Panelist Patrick Schneider - Senior Expert, Pricing and Market Access Switzerland, Hölzle, Buri & Partner, Zug
  • Panelist Claudia Wild - Director, Ludwig Boltzmann Institute for Health Technology Assessment, Vienna

Level 1, Business Suite 2

There is only one central approval for innovative drugs in Europe, but each European member state has its own pricing system. Per capita income, social security systems and medical guidelines vary from state to state. In this interactive workshop, we would like to explain how the health economic value of innovative medicines is assessed, how prices are determined and how small and mid-sized companies deal best with the European regulations and the different organizations at stake. Smaller and mid-sized biopharma companies are invited to join and discuss with the experts.

09:30 - 12:00 150 mins
Info
Company Presentations
Company Presentations

Level 1, Schubert 4 & 5

09:30 - 10:30 60 mins
Info
Power up partneringONE
Power up partneringONE: Essentials (plus Experienced)
  • Speaker Lisa Methley - Senior Director, Online Strategy, EBD Group

Level 1, Business Suite 1

This session is for delegates new to partnering. What can you expect from partnering, and what do others expect from you? Principles around timing, human nature, and partnering etiquette will be applied to the partneringONE process. The first 30 minutes will give you a clear understanding of tactics to generate the best ROI from partnering, at this and future events.

Those who stay for the full session will also hear the content from the Power up: Experienced session. The second half will cover methods for collaborating with colleagues, saving time, increasing response rates and acceptance rates, based on leveraging partneringONE’s new power features.

This session is being offered multiple times during BIO-Europe Spring. Each session is limited to 20 people. Please reserve your seat by adding the session to your personal agenda. If you can’t attend a session, drop by the partnering help desk with any questions.

11:00 - 12:00 60 mins
Info
Additional Program
Pre-Conference Workshop: Navigating the regulatory landscape for microbiome therapeutics

Part 1: What are the need-to-know regulatory, nonclinical and clinical-specific characteristics of microbiome products?

Speakers: 

Peri Aghadiuno – EU Medical Director, Voisin Consulting Life Sciences

Clara Desvignes – Regulatory Scientist, Voisin Consulting Life Sciences

Cécile Rousseau – Director, Voisin Consulting Life Sciences 


This workshop is a pre-event taste of the Microbiome Therapeutics conference which takes place March 28–29 here in Vienna, connecting the dots from discovery to commercialization. See here for full workshop details for the two-day agenda Thursday and Friday, March 28–29. 

11:05 - 11:25 20 mins
Info
Extra Activity
BREAK AND BREATHE

Level 1, Schubert 3

Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day. The breath is a source of life. By practicing special breathing techniques, we can fight diseases, stimulate the endocrine and autonomic nervous systems and purify the blood. These breathing techniques are designed to make the body fit and to handle stress in everyday life. Open to all. No prerequisites required. Standing and seated (chair) positions only.

11:30 - 12:00 30 mins
Info
Power up partneringONE
Power up partneringONE: Experienced
  • Speaker Lisa Methley - Senior Director, Online Strategy, EBD Group

Level 1, Business Suite 1

This session is for delegates familiar with partnering who want to up their game. Best practices for collaborating with colleagues, saving time, increasing response rates and acceptance rates will be discussed in terms of partneringONE, including new power features to support optimal partnering etiquette. Come away from the session with a clear understanding of how partneringONE can support your company to maximize ROI from partnering, at this and future events.

This session is being offered multiple times during BIO-Europe Spring. Each session is limited to 20 people. Please reserve your seat by adding the session to your personal agenda. Or drop by the Power Zone, beside the partnering help desk, with any questions.

11:35 - 11:55 20 mins
Info
Extra Activity
BREAK AND BREATHE

Level 1, Schubert 3

Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day. The breath is a source of life. By practicing special breathing techniques, we can fight diseases, stimulate the endocrine and autonomic nervous systems and purify the blood. These breathing techniques are designed to make the body fit and to handle stress in everyday life. Open to all. No prerequisites required. Standing and seated (chair) positions only.

12:00 - 14:00 120 mins
Info
Networking
Luncheon

Seated Luncheon – Level 0, Mall
Grab & Go Lunch – Level 0, Hall A

13:00 - 16:00 180 mins
Info
Additional Program
Pre-Conference Workshop: Navigating the regulatory landscape for microbiome therapeutics

Part 2: What are the need-to-know regulatory, nonclinical and clinical-specific characteristics of microbiome products?

Speakers: 

Peri Aghadiuno – EU Medical Director, Voisin Consulting Life Sciences

Clara Desvignes – Regulatory Scientist, Voisin Consulting Life Sciences

Cécile Rousseau – Director, Voisin Consulting Life Sciences 


This workshop is a pre-event taste of the Microbiome Therapeutics conference which takes place March 28–29 here in Vienna, connecting the dots from discovery to commercialization. See here for full workshop details for the two-day agenda Thursday and Friday, March 28–29. 

14:00 - 18:00 240 mins
Info
Transportation to Airport
Buses to airport

Shuttle buses depart from the conference center to Vienna Airport

14:50 - 15:35 45 mins
Info
Labiotech Refresh event
Session 2: What's lying ahead for European biotech in 2019 and beyond
  • Moderator Helen Albert - Editor-in-Chief, Labiotech.eu
  • Panelist Alexander Belcredi - CEO, PhagoMed
  • Panelist Vanessa King - CEO, Virion Biotherapeutics
  • Panelist Erich Tauber - CEO, Themis Bioscience

Level 1, Schubert 1/2

Helen Albert, Editor-in-Chief of Labiotech, will discuss the more immediate future of European biotech and what the hot topics in 2019 and beyond will be with a panel of three great speakers from both the scientific and the investment side of the industry.

16:00 - 17:00 60 mins
Info
Networking
Baba (Goodbye) Vienna – Bienvenue à Paris!

Level 0, Hall A, Booth #50

Join us in Paris at BIO-Europe Spring 2020, March 23–25, 2020


Showing of Streams