EBD Group is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

06:30 07:15 (45 mins)

Main agenda

Rise and Run

06:30–07:15 Meeting point: AC Hotel Barcelona Forum entrance

Ease yourself into a busy third day at BIO-Europe Spring with a morning run along the Barcelona waterfront. The pace will be comfortable enough to chat and runners of all levels are welcome. Bring a hat and gloves; this run will happen no matter the weather!


07:45 16:30 (525 mins)

Main agenda

Registration open

Level 0, Entrance Hall

07:45 10:30 (165 mins)

Main agenda

Continental Breakfast

Level 0, Exhibit Hall

07:45 16:30 (525 mins)

Main agenda

Exhibition open

Level 0, Exhibit Hall

08:00 17:00 (540 mins)

Main agenda

One-to-one Meetings

09:00 10:00 (60 mins)

Main agenda

Digimed and diagnostics: Market access and new collaborations

Location: Level 1, Room 120

The effect of digital medicine on diagnostics is having and will continue to have a revolutionary effect on the interactions between patients and their healthcare providers and between the healthcare system and its service and support providers. While these changes herald more streamlined and to some extent personalized treatments for patients, the dynamic of these relationships will also have profound effects on treatment decisions. At the same time, companies with no experience of healthcare systems, regulatory levels and market structure are eager to integrate themselves into the existing market framework to bring benefits to patients, payers and providers. This session will examine the factors digital medicine companies face in gaining market access and how partnering has the potential to benefit all players.

  • Moderator Josep Sanfeliu - General Partner, Ysios Capital
  • Panelist Michäel Herman - Director, Business Development, OncoDNA
  • Panelist Jeremy Sohn - VP, Global Head of Digital Business Development and Licensing, Novartis
  • Panelist Gregg Talbert - Global Head, Strategic Partnering, Roche Partnering

10:15 12:00 (105 mins)

Main agenda

Health Tech Startup Competition

Location: Level 1, Room 123

This session aims to explore the best upcoming initiatives at a seed stage level. It will highlight recent innovations and hot topics in digital health and medical devices, as well as identifying possible bottlenecks hindering growth in these sectors.In previous years, Barcelona has been the scene for million-funding rounds in digital health companies like Galgo Medical, ClinicPoint and interesting M&A operations like the DocPlanner fusion with Catalan Doctoralia. Digital health companies have presented revenues of USD 16 million during 2015 and 2016.This financial activity boosted the sector: 40 companies working in digital health, and 200 working on medical technology (out of which 94 of them develop innovative medical devices). In addition, several specific digital health startup accelerators recently have been founded (Moebio, MWC, G4A, Health U). This allowed for innovation effervescence in the frontier among eHealth, medical devices, wearables and other healthcare applied technology. Recent innovations in biotechnology will need to be combined with those for implementation success towards a more effective and precise medicine. In this session, previously selected startups will pitch their innovations and business plan in front an international jury composed of experts in entrepreneurship.

  • Moderator Xavier Olba, Biocat
  • Judge Ignasi Costas - Partner, Head of Innovation and Entrepreneurship, Head of International Relations, RCD
  • Judge Jorge Juan Fernández - Head of Academics, Moebio
  • Judge Fréderic Llordachs - Co-Founder, Partner and Global Business Development Manager, Doctoralia Internet SL
  • Judge Montserrat Vendrell - General Partner, Alta Life Sciences

12:00 13:00 (60 mins)

Main agenda

What Big Data means for bioinformatics

Location: Level 1, Room 120

The potential is there. But what applications and systemic changes are personalizing healthcare today?  Panelists will share their perspectives on how big data is transforming bioinformatics now.

  • Moderator Tracy Mayne - Head, Medical Affairs Strategic Research, Purdue Pharma
  • Panelist Salvador Capella Gutiérrez - CTO, Spanish National Bioinformatics Institute; Unit Head, Spanish National Cancer Research Centre; and Technical Coordinator,, ELIXIR
  • Panelist Athula Herath - Global Head of Real World Evidence Disease Epidemiology, Novartis
  • Panelist Alfons Nonell-Canals - CEO, Mind the Byte

09:00 11:30 (150 mins)

Main agenda

Company Presentations

Level 1, Rooms 118, 119

11:05 11:25 (20 mins)

Main agenda

Break and Breathe

Location: Level 1, Room 127

Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day. The breath is a source of life. By practicing special breathing techniques, we can fight diseases, stimulate the endocrine and autonomic nervous systems and purify the blood. These breathing techniques are designed to make the body fit and to handle stress in everyday life. Open to all. No prerequisites required. Standing and seated (chair) positions only.

11:35 11:55 (20 mins)

Main agenda

Break and Breathe

Location: Level 1, Room 127

Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day. The breath is a source of life. By practicing special breathing techniques, we can fight diseases, stimulate the endocrine and autonomic nervous systems and purify the blood. These breathing techniques are designed to make the body fit and to handle stress in everyday life. Open to all. No prerequisites required. Standing and seated (chair) positions only.

12:00 14:00 (120 mins)

Main agenda

Luncheon

Level 0 – Exhibit Hall

Level 2 – Banquet Hall

16:30 17:30 (60 mins)

Main agenda

Closing Reception