EBD Group is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
06:30 - 07:15 45 mins
Info
Extra Activity
RISE AND RUN

Meeting point in front of:
Hotel Novotel Amsterdam City
Europaboulevard 10
1083 AD Amsterdam

Ease yourself into a busy second day at BIO-Europe Spring with an early-morning run along the river Amstel and to the Riekermolen windmill. The pace will be comfortable enough to chat, and runners of all levels are welcome. Bring hat and gloves for a cold morning, but we will cancel for very inclement weather.

07:45 - 18:00 615 mins
Info
Registration
Registration opens

RAI Amsterdam - Street Level, Entrance C

Please note: The registration desk will be open all day.

07:45 - 18:00 615 mins
Info
Exhibition
Exhibition opens

Exhibit - Hall 12

Please note: The exhibition floor will be open all day.

07:45 - 09:00 75 mins
Info
Networking
Continental Breakfast

Exhibit - Hall 12

08:00 - 18:30 630 mins
Info
Partnering
One-to-one meetings

Please note: One-to-one meetings will take place all day depending on your partnering schedule.

09:00 - 10:00 60 mins
Info
Panels
Nutrition, lifestyle and medicines in the patient’s journey
  • Moderator Eric de La Fortelle - Venture Partner, Seventure
  • Speaker Marielle Fournier - Senior Director, Drugs, Devices and Combination Products, Voisin Consulting Life Sciences
  • Speaker Jeroen Raes - Professor, PI Group Leader, KU Leuven / VIB
  • Speaker Jonathan Solomon - CEO, BiomX
  • Speaker Johan van Hylckama Vlieg - VP Human Health and Microbiome Innovation, Chr. Hansen A/S

Room: E102

Public health authorities are increasingly aware of the potential of ‘directed lifestyle’ approaches for health management/prevention of disease and for getting the best therapeutic effect from medicines. Nutrition in particular is widely seen as a important adjunct to treatment. This is particularly true in metabolic diseases (obesity, live disease, diabetes, etc.) where personalized nutrition is motivating a societal debate and important innovation. But on the next frontier, a much broader set of diseases (oncology, autism spectrum disorders, Parkinson’s disease, hypo- and hyperphagia) is already being targeted by companies developing nutrition products. The human microbiome, as a major biological-process interface between the environment and human physiology, plays a major role in this interaction. Thanks to major recent advances in the understanding of the microbial ecosystem in and on the human body, and the ways by which it communicates with the host (including being present in the host beyond the interfaces to the outside world), many products are being prepared and launched to turn novel biological discoveries into new means for consumers and patients to respectively maintain their health and manage their disease burden. This panel will discuss a cross-section of approaches and products to better manage the interface between environment, nutrition and health, and open perspectives on a more ‘integrated’ patient journey in the future.

09:00 - 12:00 180 mins
Info
Company Presentations
Company Presentations

Location: E 105, E 106, E 107

10:15 - 11:15 60 mins
Info
Workshops
EBD Academy buzz session: Managing the negotiation process to ensure a successful outcome
  • Presenter David Scott - Business Development Consultant, PharmaConsulting

Room: E 108

This session is designed to help members of the licensing team to get the most from their negotiations, but the same lessons will equally apply to other negotiating situations. Successful negotiations depend as much on what happens before and after the face-to-face sessions, so we will look at how you should prepare for the start of negotiations, and on how due diligence activities can influence how they progress. Knowing what type of negotiator you face and how best to set up your own team to get the most from the face-to-face activities is also critical, and we will ask you to think about what kind of negotiating style suits you personally. The workshop leader will share some of his thoughts on how best to manage the process based on over 30 years’ experience, and will invite you to share your own thoughts.

Session breakdown
What we will cover
•        Quick review of the licensing process
          –        When negotiations start
•        Preparing to open negotiations
          –        Licensing strategy & opening termsheet
          –        Importance of Due diligence
•        The negotiating team
          –        Types of negotiator you may face
          –        What sort of negotiator do you think YOU are?
•        Some general tips on how to manage the process
•        Reflecting the negotiations post-deal

11:05 - 11:25 20 mins
Info
Extra Activity
BREAK AND BREATHE

Room: E 103

EXTRA ACTIVITY: BREAK AND BREATHE
Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day.

The breath is a source of life. By practicing special breathing techniques, we can fight diseases, stimulate the endocrine and autonomic nervous systems and purify the blood. These breathing techniques are designed to make the body fit and to handle stress in everyday life.
 
Open to all. No prerequisites required. Standing and seated (chair) positions only.

11:35 - 11:55 20 mins
Info
Extra Activity
BREAK AND BREATHE

Room: E 103

EXTRA ACTIVITY: BREAK AND BREATHE
Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day.

The breath is a source of life. By practicing special breathing techniques, we can fight diseases, stimulate the endocrine and autonomic nervous systems and purify the blood. These breathing techniques are designed to make the body fit and to handle stress in everyday life.
 
Open to all. No prerequisites required. Standing and seated (chair) positions only.

12:00 - 13:00 60 mins
Info
Plenary
Plenary Session: A day in the life of experienced dealmakers
  • Moderator Evonne Sepsis - Founder and Managing Director, ESC Advisors
  • Moderator Anton Gueth - Managing Director, EVOLUTION Life Science Partners
  • Panelist Lubor Gaal - Head, External Innovation and Licensing, Almirall
  • Panelist Hakan Goker - Senior Investment Director, Merck Ventures
  • Panelist Andre Hoekema - Chief Business Officer, Galapagos
  • Panelist Jonathan Wang - VP, Head of Business Development, Zai Lab

Room: E102

12:00 - 14:00 120 mins
Info
Networking
Luncheon

Seated Luncheon – Hall 10

Grab & Go Lunch – Exhibit, Hall 12

14:00 - 15:00 60 mins
Info
Cell and Gene
New advances in cell and gene therapies: Next generation technologies
  • Moderator Alexander Vos - Director, Biotech Mountains BV; Former CEO, PharmaCel, Biotech Mountains BV
  • Panelist Kenneth Carter - Co-Founder and Senior Advisor, NexImmune, Inc.
  • Panelist Asiya Giniatullina - Senior Associate, Forbion
  • Panelist David Venables - CEO, Synpromics

Location: E 106

There has been significant progress in the development and commercialization of cell and gene therapies in recent years, and the buzz continues to grow as we see more advances in both the clinical setting with positive study results and the business development arena with record breaking deals. With CRISPR, CAR-T, and other technologies becoming more mainstream, what are companies developing now to make even more enhanced applications of cell and gene therapies? What exciting new modalities are on the horizon that may revolutionize the way we treat and potentially cure diseases?

14:00 - 14:55 55 mins
Info
Startup Spotlight
Fostering innovation
  • Moderator Marek Tyl - Chief Executive, The Innovation Forum
  • Panelist Melissa Ablett - General Manager, CIC Rotterdam
  • Panelist Kara Bortone - Head, JLABS San Diego
  • Panelist Julia Belaya - Director of Corporate Partnerships, Plug and Play Tech Center
  • Panelist Mike Pistone - Director, Innovation Accelerator, Cincinnati Children's Hospital Medical Center

Room: E 107

With more cutting-edge research coming from academia and startup companies than ever before, what resources are available to help these projects become commercial products? What type of funding, infrastructure, mentorship, and other opportunities are being provided to promote the development of innovative research? How is industry creating new business models to foster the growth of exciting new technologies? Learn how investors and innovation centers are working with researchers and entrepreneurs to bring the next generation of therapeutics to market.


14:00 - 17:30 210 mins
Info
Company Presentations
Company Presentations

Location: E 105, E 106, E 107

15:00 - 15:30 30 mins
Info
Startup Spotlight
Company Presentations

15:00    Euretos

15:10    Northsea Therapeutics

15:20    Capricorn Consilium GmbH

15:30 - 15:45 15 mins
Startup Spotlight
Valuation
  • Speaker Patrik Frei - Founder and CEO, Venture Valuation
15:45 - 16:15 30 mins
Info
Startup Spotlight
Company Presentations

15:45    SimplicityBio

15:55    Nanogenic Solutions

16:05    University of Witwatersrand, Johannesburg

16:05 - 16:25 20 mins
Info
Extra Activity
BREAK AND BREATHE

Room: E 103

EXTRA ACTIVITY: BREAK AND BREATHE
Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day.

The breath is a source of life. By practicing special breathing techniques, we can fight diseases, stimulate the endocrine and autonomic nervous systems and purify the blood. These breathing techniques are designed to make the body fit and to handle stress in everyday life.
 
Open to all. No prerequisites required. Standing and seated (chair) positions only.

16:15 - 16:30 15 mins
Startup Spotlight
IP Strategies and risk mitigation
  • Speaker Peter Homberg - Partner, Dentons
16:30 - 17:30 60 mins
Info
Cell and Gene
Commercializing cell and gene therapies
  • Moderator Seth Berman - Principal, ClearView Healthcare Partners
  • Speaker Miguel Mulet - Director Strategy and Corporate Development, TiGenix
  • Speaker Peter Nell - VP, Head Strategy and Business Development, Casebia Therapeutics
  • Speaker Markwin Velders - VP Operations, Kite Pharma

Location: E 106

With the advancements in cell and gene therapies, what strategies do companies need to fulfill the unique requirements for commercializing these treatments? What types of partnerships are needed to create the necessary infrastructure to bring these technologies to market? How are hospitals, CMOs, and other stakeholders taking an active role in providing new solutions for the clinical development and manufacturing of these products? What strategies need to be developed in advance to ensure that these treatments are accessible?

16:30 - 17:00 30 mins
Info
Startup Spotlight
Company Presentations

16:30   Dyadic International Inc.

16:40   CbsBioscience

16:50   Valo Therapeutics

16:35 - 16:55 20 mins
Info
Extra Activity
BREAK AND BREATHE

Room: E 103

EXTRA ACTIVITY: BREAK AND BREATHE
Enhance your conference experience by using simple breathing techniques, movement and light stretches in order to charge your body and mind for better decision making and more energy throughout the day.

The breath is a source of life. By practicing special breathing techniques, we can fight diseases, stimulate the endocrine and autonomic nervous systems and purify the blood. These breathing techniques are designed to make the body fit and to handle stress in everyday life.
 
Open to all. No prerequisites required. Standing and seated (chair) positions only.

17:00 - 17:15 15 mins
Startup Spotlight
How to attract partners
  • Speaker Linda Pullan - President, Pullan Consulting
17:15 - 17:50 35 mins
Info
Startup Spotlight
Company Presentations

17:10   Osteo-Pharma BV

17:20   Cellanyx

17:30   Oisin Biotechnologies

17:40   Vaxxit Srl

17:50 - 18:05 15 mins
Startup Spotlight
Maximizing resources
  • Speaker Ton Vries - Managing Director, Life Cooperative
19:00 - 22:00 180 mins
Info
Networking
Evening Networking Reception

LOCATION: Het Scheepvaartmuseum/The National Maritime Museum | Kattenburgerplein 1 | 1018 KK Amsterdam

The Het Scheepvaartmuseum is a cultural landmark located in the historic city center of Amsterdam and dedicated to maritime history. Housed in the largest building of Amsterdam’s Golden Age, it was constructed in 1656 as a warehouse for the Dutch navy, and its many artifacts bear witness to the pride the seafaring Dutch take in their identity. Moored right outside the museum is a replica of the “Amsterdam,” an 18th-century ship which sailed between the Netherlands and the East Indies.

Explore the museum’s exhibition areas and gift shop during the evening event.
Climb aboard the East Indiaman "Amsterdam" to feel what life was like on a vessel.

Buses:

18:45–19:15 Shuttle buses depart from the conference center to the evening event.

21:00–22:00 Shuttle buses depart from the evening event to all conference hotels.

Showing of Streams