EBD Group is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Mar 19
Show Filter
09:00 - 09:30 30 mins
Main agenda
Registration
09:30 - 10:00 30 mins
Main agenda
Introduction to the workshop
more

This will be an initial briefing on case study and organisation into teams.

10:00 - 10:30 30 mins
Main agenda
Identifying an opportunity
more

Teams undertake initial review of brief, assignment of roles and agree overall strategy and goals. This will include a review of available partners and inward and outward licensing opportunities.

10:30 - 11:30 60 mins
Main agenda
Initial meetings
more

This session will include initial meetings with the other three companies (20 minutes with each company). This should allow teams to identify a preferred partner/deal and to get them to agree to exclusive talks with you. You may find your first-choice partner does not want to deal with you!

11:30 - 12:30 60 mins
Main agenda
Negotiating the deal
more

Prepare your opening position for detailed talks with your preferred partner. Take care your team considers all the key issues and agree opening and fall-back positions on each before starting negotiations with the other company. You are provided with a pro-forma "Term sheet" and list of potential due diligence questions to help you in organising your thoughts.

12:30 - 13:30 60 mins
Main agenda
Lunch
more

Break for lunch for 1 hour.

13:30 - 13:45 15 mins
Main agenda
Open discussion
more

This session will allow you to discuss any general issues encountered so far.

13:45 - 15:30 105 mins
Main agenda
Final negotiations
more

Negotiations with your potential partner start in earnest! You have just over an hour and a half to agree your outline heads of agreement and a joint press release with your partner.

15:30 - 15:50 20 mins
Main agenda
Reviewing the negotiation process
more

Teams prepare a brief presentation on their deal to give to the other groups, explaining why they chose the partner they did, the benefits the concluded deal will bring and outlining any issues that arose.

15:50 - 16:30 40 mins
Main agenda
Plenary session
more

Each team will present their view of the deal negotiated in an interactive session. The workshop leader will sum up the day with a commentary on how the various negotiations went, identifying key issues to look out for in real life.

17:00 - 17:01 1 mins
Main agenda
Close
17:30 - 18:30 60 mins
Main agenda
EBD Academy Course Reception
more

Course attendees are invited to join us for a networking reception.


19:00 - 21:30 150 mins
Main agenda
BIO-Europe Spring Welcome Reception
more

All BIO-Europe Spring attendees are cordially invited for a welcome reception. You will be able to pick up your name badge for the main conference at the welcome reception.